ΣΠΗΛΙΑ ΝΤΑΒΕΛΗ



Ήρθε λοιπόν η στιγμή να πουμε δυο λόγια για την ξακουστή πολυσυζητημένη και πολυερευνημένη σπηλιά του (ΝΤΑΒΕΛΗ) στην ΠΕΝΤΕΛΗ, γιατί ως γνωστό ο περίφημος ΝΤΑΒΕΛΗΣ λέγεται ότι είχε ως λημέρια, σπηλιές στον ΥΜΗΤΤΟ, στην ΠΑΡΝΗΘΑ, στον ΚΙΘΑΙΡΩΝΑ, στην ΑΝΑΒΥΣΣΟ, στην ΚΕΡΑΤΕΑ, στο ΑΙΓΑΛΕΩ και στην ΡΙΖΟΥΠΟΛΗ (Ν.Ιωνια), όσον αφορά την ΑΤΤΙΚΗ.

Η σπηλιά έχει συνδεθεί με τόσα και τόσα παράξενα που λέγεται ότι συμβαίνουν κατά καιρούς εκεί.

Πολλά επίσης έχουν ακουστεί σχετικά με τα περίφημα έργα που έγιναν στο εσωτερικό της σπηλιάς αλλά και στον γύρω χώρο, αλλά τόσα για τα εκκλησάκια που υπάρχουν στην είσοδο της και βέβαια πολλά μα πάρα πολλά για τις θρυλούμενες περιβόητες στοές, που οι φήμες τις ήθελαν να φτάνουν μέχρι και στον ΠΕΙΡΑΙΑ και που κάποιοι υποστηρίζουν ότι καλύπτουν ακόμη μεγαλύτερες διαδρομές.

Η ιστορία της "σπηλιάς του Νταβέλη", πρωτοήρθε στο κοινό προς το τέλος της δεκαετίας του 60 ή στης αρχές της δεκαετίας του 70. Υπάρχουν εκατοντάδες αναφορές από τους κατοίκους της περιοχής, για "παράξενα φώτα" στον ουρανό, μικρά ανθρωποειδοί, παράξενους ήχους, φαντάσματα, κλπ....
Μέσα στο σπήλαιο, υπάρχουν μεγάλες ανωμαλίες στο μαγνητικό πεδίο και μια ισχυρή μυρωδιά από όζον στην είσοδο.







Σε κάποια σημεία κοντά στην σπηλιά του Νταβέλη το ποσοστό της ραδιενέργειας σε έδαφος και αέρα είναι ελαφρώς ανεβασμένο σε σχέση με το κανονικό ποσοστό, ενώ στην ίδια συγκεκριμένη περιοχή, αν περιφέρει κάποιος μία λάμπα φθορίου υπάρχουν καλές πιθανότητες ν� ανάψει μόνη της! Επίσης υπάρχουν μαρτυρίες περαστικών για μυστηριώδεις τοπικούς στροβίλους διαμέτρου ενός μέτρου (κόκκινου, συνήθως, χρώματος), οι οποίοι δεν δικαιολογούνται αφού συμβαίνουν ακόμα και καλοκαιρινές μέρες, ενώ εκατό μέτρα πιο δίπλα υπάρχει πλήρης άπνοια.
Ελληνικός στρατός έχει ανάμειξη στην υπόθεση της σπηλιάς του Νταβέλη. Τη δεκαετία του 80, η πολεμική αεροπορία μπήκε στο παιχνίδι. Η περιοχή κρίθηκε κατάλληλη για την εγκατάσταση στρατιωτικής βάσης!!! Αρχισαν διάφορες εργασίες, οι οποίες ίσως αποτέλεσαν το έδαφος για κάποιες μαρτυρίες κατοίκων αναφορικά με περίεργα φώτα μέσα στη νύχτα και παράξενους θορύβους. Έκλεισαν, ή προσπάθησαν να κλείσουν την περιοχή για να χτίσουν ένα τεράστιο σύστημα από τούνελ γύρω από την σπηλιά, και να συνδέσουν τη σπηλιά με αυτό το τούνελ. Η επίσημη εξήγηση ήταν, και είναι ακόμα, ότι ολόκληρο το σύστημα των τούνελ, είναι ένα μέρος προγράμματος του ΝΑΤΟ. Τόσο η χωροφυλακή όσο και το Υπουργείο πολιτισμού δεν έδωσαν ποτέ καμία εξήγηση για την ακριβή φύση των έργων αυτών, ενώ το Γενικό Επιτελείο Στρατού αρνήθηκε αρχικά την οποιαδήποτε ανάμιξη στην υπόθεση. Αργότερα όμως και μετά από ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Ταχυδρόμος" της 6ης Οκτωβρίου 1977 το Γ.Ε.Σ. παραδέχτηκε πως ο στρατός είχε ξεκινήσει άκρως απόρρητα έργα στη σπηλιά της Πεντέλης! Εν πάση περιπτώσει, μετά από μερικά χρόνια, σταμάτησε η κατασκευή του συστήματος των τούνελ, και οι άνθρωποι της πολεμικής αεροπορίας εγκατέλειψαν την περιοχή.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου υπήρξαν πολλές αναφορές από τους εργαζομένους εκεί, για παράξενα φαινόμενα, όπως ΑΤΙΑ κλπ.... Είναι επιβεβαιωμένο ότι διάφοροι εργαζόμενοι, πέθαναν μετά από μερικά χρόνια, όλοι από την ίδια αιτία. Τον Καρκίνο!

Μετά από το 1985, η "σπηλιά του Νταβέλη" έγινε πολύ διάσημη στα clubs των νέων, ως σημείο ισχύος. Έχουν συγκεντρώσεις εκεί ακόμα και σήμερα και χρησιμοποιούν τη σπηλιά ως σημείο αυτοσυγκέντρωσης και σκέψης. Ακόμη και μερικές ομάδες Μαύρης Μαγείας, χρησιμοποιούν τη σπηλιά για τελετές. Όλες οι θέσεις γύρω από τη σπηλιά είναι γεμάτες από μαγικά σημάδια



Η "γοργόνα" που υπάρχει στην είσοδο της σπηλιάς!




Το εκκλησάκι στο εσωτερικό της σπηλιάς.

Στάχτες, κόκκαλα!Ένα απλό πικ-νικ ή τελετή σατανιστών!

Μια πόρτα χρόνια κλειδωμένη ξαφνικά την βρήκαμε ανοιχτή με τρύπες από σφαίρες όπλου!

Σχόλια

  1. Υπαρχει πολυ περισσοτερο υλικο αλλα εδω σας δινουμε μια μικρη γευση για την μυστηριωδη αυτη σπηλια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις