ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ "ΜΕ ΑΓΑΠΗ"... ΒΡΟΧΗ ΜΕΤΕΩΡΙΤΩΝ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ

         Στις  15 Φεβρουαρίου του 2013 μια σπάνια κοσμική επίθεση πραγματοποιήθηκε στην Ρωσία. Στις  9:00 π.μ. βροχή μετεωριτών  έπεσε στα Ουράλια Όροι, όπου προκάλεσαν τον τραυματισμό σχεδόν  1200 ανθρώπων στην πλειονότητα τους από θραύσματα γυαλιών  καθώς από το ωστικό κύμα έσπασαν παράθυρα , δήλωσε ο κυβερνήτης της περιφέρειας  Τσελιάμπινσκ, Μιχαήλ Γιούρεβιτς.



Ο Βρετανός ειδικός Ρόμπερτ Μάσει δήλωσε «Θα έπρεπε να το ψάξω πολύ, για να βρω στην ιστορία ένα οποιοδήποτε συμβάν, κατά το οποίο μεγάλος αριθμός ανθρώπων να τραυματίστηκε από ένα τέτοιο αντικείμενο... Είναι πάρα πολύ σπάνιο να έχουμε ανθρώπινα θύματα»









Σύμφωνα με την ρωσική Ακαδημία Επιστημών το βάρος των μετεωριτών που έπεσαν στα Ουράλια ανέρχεται  στους 50 τόνους. Ζημιές σε κτίρια έχουν καταγραφεί σε τουλάχιστον έξι πόλεις και τέσσερις κωμοπόλεις, σύμφωνα με επίσημες ανακοινώσεις. Περίπου 3.000 κτίρια υπέστησαν ζημιές στην επαρχία της Τσελιάμπινσκ από τη βροχή μετεωριτών, συμπεριλαμβανομένων 34 ιατρικών εγκαταστάσεων και 361 σχολείων και παιδικών σταθμών σύμφωνα με το Russia Today.  Τζάμια σπιτιών έσπασαν σε έκταση 100.000 τετραγωνικών μέτρων. Μεγάλες καταστροφές έχουν προκληθεί σε εργοστάσιο επεξεργασίας μετάλλου όπου κατέρρευσε οροφή 600 τμ με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά τέσσερις άνθρωποι, μετέδωσε το Ιντερφαξ.  Στην ίδια περιοχή χτυπήθηκε και σχολείο, και έχουν αναφερθεί τραυματισμοί! Η οικονομική ζημιά στο Τσέλιαμπινσκ υπολογίζεται σε ένα δισ. ρούβλια






Το υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών ανακοίνωσε πως κινητοποίησε 20.000 άντρες και 3 ελικόπτερα για να επιθεωρήσουν τις περιοχές.
















Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις